Hírek

2017.03.20. 10:04

Körmend erőssége, vonzása lehet a fürdőkultúrája

Körmend - A városi fürdőkultúra további erősítéséről is szó esett a fővárosi Utazás kiállításon. A turisztikai fejlesztések sem maradnak el.

Kozma Gábor

Jubilált, 40. évébe lépett a budapesti Utazás kiállítás, amelyen hagyományosan ott vannak a körmendiek is. Idén két pozíciót is elfoglaltak, hiszen a Magyar Fürdővárosok Szövetsége (MFVSZ) tagjaként a város turisztikai kínálata megjelent az országos szervezet standján és nem messze tőle ott voltak a kiadványok a vasi régiót is felölelő standokon.

- Körmend nagyon is érdekelt lehet a szövetség turisztikai horizontjának szélesítésében - ezt már Bebes István polgármester fejtette ki a helyszínen, miután meglátogatta az ízlésesen és praktikusan kialakított fürdővárosi pavilont, hosszasan tárgyalva az MFVSZ ügyvezető elnökével, dr. Szabó Zoltánnal. Bebes István hangsúlyozta, hogy a város klasszikus értékein - Rába folyó, Batthyány-család szellemi és tárgyi hagyatéka, az országosan is jegyzett nagyrendezvények - túlmenően is vannak még lehetőségek.

Dr. Szabó Zoltán, az országos szövetség ügyvezető elnöke és Bebes István Körmend polgármestere üdvözli egymást a fürdővárosi stand előtt. Körmend fejlesztési terveibe beleillik a sport-és viziturizmus, mind a Rába folyó, mint pedig az olasz fürdő tekintetében Fotó: Kozma Gábor

- Úgy vélem, ki lehetne még jobban aknázni a sport területét, fellendítve a sportturizmust is. Erre már vannak jó törekvések, ezek felkarolhatók. A fürdővárosi szövetségben nagy lehetőséget látok. Az olasz fürdő, illetve szálloda megnyitása minőségi változást hozott és hasonló nagyságrend lehet a Rába pari fejlesztések sorozata. Amely projekt ha megvalósul, más tájaknak is vonzerő lehet - emelte ki a polgármester. Hozzá téve: olyan új elemek is megjelentek a körmendi turizmusban, mint például az AlteRába popfesztivál, amely fiatal generációk számára teheti érdekessé a várost.

Szabó Zoltán elnök támogatásáról biztosította a körmendi törekvéseket, mondván: a szövetség felívelő stádiumban van, s ez a vásáron is nyilvánvalóvá vált. Kijelentette, hogy a Rába parti város lehetőségei nagyon jók. - A 41 magyar fürdővárost, ezáltal több mint 1 millió embert felölelő szövetségünk támogatni tudja Bebes István polgármester urat törekvéseiben, mert amit felvázolt, az jó irány. A már elkészült Örökségközpont, az olasz fürdő olyan érték, amely megérdemli az országos figyelmet. És a sport is lehet turisztikai tényező, mivel a város a sportág hazai fellegvára - hallottuk. A kiállításon Bebes István röviden vázolta a közeljövő fejlesztéseit, szólt a pályázatokról is. Kiemelte a Batthyány kastély környezetére épülő programokat, egy új sport-és szabnadiós központ létrehozását, a zöldterületek fejlesztését. Szavait azzal zárta, hogy Körmenden a turizmus vivő erővé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!