Hírek

2017.03.08. 09:40

Több mint 4 millió forint a vasi pályázóknak a reformáció megünneplésére

Vas megye – Hat pályázó hét programja nyert Vas megyében a Reformáció Emlékbizottság pályázatán.

Bakos Ágnes

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tette közzé a pályázati eredményt. Ötszáz éve kezdődött a reformáció, ezt a jubileumot ünneplik tavaly október óta a protestáns gyülekezetek és több kulturális szervezet is szerte az országban, Vas megyében is.

A döntési lista alapján 900 ezer forintot nyert a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség az ÁGOSTAI ÉS HELVÉT– a reformáció története Vas megyében című projekttel.

Nyert a Szombathelyi Református Egyházközség is, méghozzá két programmal. Az Új csillag alatt elnevezésű kezdeményezés 500 ezer forinttal, az Ezek vagyunk mi című program pedig 800 ezer forinttal szerepel a támogatási sorban.

A Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség 900 ezer forint támogatást kap, az Artikuláris gyülekezetek, mint a reformáció évszázadainak hídja című projektjére. A Kissomlyói Evangélikus Egyházközségnek 150 ezer forint jut a Reformáció Emlékbizottságtól, a pénzből kamarazenés estet rendeznek a reformáció jegyében.

Kedvezményezett a Pro Körmend Városszépítő Egyesület: az Isten Igéje, a világító szövétnek című program 400 ezer forintot kap.

A szombathelyi Camerata pro Musica Alapítvány Hajnali harmat című előadását 900 ezer forinttal támogatja a Reformáció Emlékbizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!