Hírek

2017.03.29. 16:25

Videofelvétel is előkerült a szentgotthárdi fürdő ügyében

Szentgotthárd - A fürdő ügye is szóba került a szerdai képviselő-testületi ülésen. A polgármester tényekkel alátámasztva reagált a közelmúlt eseményeire.

Vadas Krisztina

Huszár Gábor polgármester eddig szűkszavúan válaszolt a sajtóban megjelent hírekre, amelyek szerint Szalainé Kiss Edina képviselőt (aki nem jelent meg az ülésen) inzultus érte a fürdőn, amikor ellenőrizni akarta a felújítási munkálatokat. A polgármester a két ülés közti beszámolók közben tért ki a közelmúlt eseményeire. Elmondta: felszólította a fürdő igazgatóját, dr. Simon Margitot, hogy azonnali hatállyal folytasson le belső vizsgálatot.

Fotó: Horváth R. László

A csaknem százoldalas dokumentumot, miután kézhez kapta, továbbította a nyomozó hatóságnak. A polgármester továbbá idézett a települési képviselő tájékozódásának jogairól szóló törvényből és a helyi SZMSZ-ből. Kiemelte: a képviselő a polgármestertől, az alpolgármestertől, a jegyzőtől vagy a bizottsági elnököktől kérhet információt.

Fotó: Horváth R. László

Emellett megbízás alapján képviselheti a testületet - mondta mindezt arra utalva, hogy Szalainé Kiss Edina ellenőrizni akarta a karbantartást. A polgármester hangsúlyozta: képviselői minőségére hivatkozva senki sem követelhet többletjogokat, nem léphet be munkaterületre munkavédelmi felszerelés nélkül, és nem készíthet fotókat. Arra az állításra, amely szerint a képviselő ruháját elszakították, a biztonsági kamerák felvételeire hivatkozva reagált. Megmutatta: a képviselőnő távozásakor nincs baja a ruhájának. A videót átadta a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!