Hírek

2017.03.13. 11:36

Várjon a tankolással – A benzinesek és a dízelesek is jól járnak a héten

Szombathely – Bruttó három forinttal csökken a benzin ára és bruttó öt forinttal kell kevesebbet fizetni egy liter dízelért szerdától. A különbségek nem változnak: csak Szombathelyen húsz forint az eltérés a dízel, és 21 forint a különbség a benzin árában.

Bakos Ágnes

Országos átlagban 360 forint lesz egy liter benzin a háromforintos árcsökkentéssel, a dízel országos átlagára pedig 372 forint lesz az ötforintos mérséklés után.

Az egyik ár-összehasonlító portál adatbázisa szerint Szombathelyen 351 forint lesz a legolcsóbb benzin és 372 forint a legdrágább, ha egy az egyben lecsapódik a bruttó árcsökkentés a kiskereskedelemben.

Dízelt szerdától 357 és 377 forintért, valamint a két szélsőséges ár között is mérnek majd a szombathelyi kutaknál.

A szakértőknek nem volt meglepetés a szerdára bejelentett árcsökkentés, ugyanis jelentősen csökkent a Brent olaj hordónkénti ára a múlt héten: 55,70 dollárról 51,39 dollárra. Közben az amerikai dollár erősödött a forinttal szemben, de ez sem állt az ármérséklés útjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!