Hírek

2017.03.14. 14:06

Öt helyen csaptak fel a lángok Vas megyében!

A száraz tavaszi időben a megye minden részén adott munkát a gondatlanságból keletkező tűzesetek oltása a tűzoltóknak.

Öt tűzhöz riasztották a vasi tűzoltókat hétfőn. Zalalövő külterületén mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű, gaz és avar. A tüzet a körmendi hivatásos tűzoltók oltották el. Sárváron egy régi malom épületében égett a száraz fű, amit a helyi hivatásos tűzoltók oltották el. Szombathelyen a szentgotthárdi vasútvonal közelében égett több helyen a száraz fű és aljnövényzet több száz négyzetméteren. A tűz és a keletkező füst miatt a vasutat is értesítették, a tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók oltották el. Kőszegen, a Gyöngyös-patak partján égett a száraz növényzet. A tüzet a kőszegi önkormányzati tűzoltók oltották el. Répcelakon néhány szalmabála égett a település határában, melynek tüzéhez a helyi önkormányzati tűzoltók vonultak, és oltották e. A tűzeseteknél senki nem sérült meg.

Az elmúlt időszakban előfordult szabadtéri tűzesetek miatt a katasztrófavédelem a lakosság figyelmét felhívná pár dologra:

- Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni.

- A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.

- A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.

- Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.

- Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!