Hírek

2017.04.01. 18:50

Áprilisi tréfa? - Strandidő a Rába mentén

Körmend – Megkezdődött a „strandszezon” április első napján Körmendnél! Katafai László mártózott meg a majdnem 11 °C-os vízben a kora nyarat idéző melegben.

Bakos Ágnes

Enyhe talajmenti faggyal kezdődött az április Szombathelyen, de ahogy egész héten, ismét nyarat idézett a délután: 23 °C fölé melegedett a levegő. Körmenden sem volt hűvösebb, olyannyira, hogy Katafai László elérkezettnek látta az időt az idei első fürdőzésre a Rábában Az elmúlt években volt már példa áprilisi Rába-úszásra, de legfeljebb a hónap közepén – most a bolondok napján kezdte a szezont. A víz hőmérséklete 10 °C fölé emelkedett – László azt mondta, kellemes volt a mártózás.

A nyárias időben megdőlt a fővárosi melegrekord: Újpesten 23,1 °C-ot mértek, ez 0,1 fokkal magasabb, mint az eddigi rekord érték, amit tavaly Budapest belterületen jegyeztek fel április 1-jén. Az országos rekord nem volt veszélyben, abban az esetben Vas megyei melegrekord lett volna a múlté. Ugyanis 1989. április 1-jén Körmenden +27,7 °C-ot jegyeztek fel. Azóta nem volt az ország egyik pontján sem ennyire nyárias április első napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!