Hírek

2017.04.04. 09:06

Tobzódnak a pollenek – Csúcsra járnak a ciprusfélék Szombathelyen

Szombathely – Túlnyomórészt közepes intenzitással jelentkeznek az allergén virágporok a szombathelyi levegőben, de van kivétel: a nagyon magas és az alacsony szint felé is. Összességében nehéz napok várnak az allergiásokra, legalábbis a levegőt tisztító esőig.

Bakos Ágnes

A ciprus- és tiszafafélék virágporának intenzitása ért el nagyon magas szintet a szombathelyi levegőben – jelentette az ÁNTSZ. A legfrissebb mérések szerint a kőris mutatkozik magas számban. Közepes, vagyis a pollenallergiásoknak tüneteket okozó mennyiségben van jelen a fűz, a nyír, a nyár, a juhar pollenje, valamint a kültéri allergén gombák spórája Szombathelyen. Alacsony számban, de mérték az éger pollenjét is a vasi levegőben.

A Vas megye déli részén élőknek a zalaegerszegi mérések lehetnek mérvadóak. Ott a juhar és a gombák intenzitása erősebb, mint Szombathelyen, azonban a ciprus- és tiszafafélékből, a kőris és a nyír pollenjéből kevesebbet mértek.

A meteorológusok ígéretei szerint a hidegfronttal érkező csapadék tisztítja majd a levegőt, a prognózisok szerint fellélegezhetnek egy kicsit az allergiások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!