Hírek

2017.04.01. 08:55

Boldogabb pillanatok a Vas Népe hasábjain

Igazi közösségi pillanatokat örökített meg a Vas Népe az elmúlt héten. Az „Összetartozunk” kampány, a Haladás világhírű kapusának szerződése, a 25 éves magyar Opel és Adrián újabb lépései a gyógyulás felé mind egy-egy közösség örömteli és megható történése.

Turbók Attila

Lapcsoportunk történetében is újdonságnak számító felhívással hoztuk lázba január közepén a Vas megyei kistelepülésen élőket. Felkínáltuk a lehetőséget számukra, hogy az általuk kiválasztott, legjobbnak tartott közösségi pillanatukról egy fotót és egy rövid leírást jelentessenek meg a Vas Népe hasábjain és a vaol.hu-n. Ráadásul ezek között a híradások között versenyt is hirdettünk. Végül a megadott határidőig harmincöt településről érkezett be pályázat, melyek a versenyben 9523 szavazószelvényt és 17 717 digitális szavazatot eredményeztek. Az első helyet 3056 szavazattal Pusztacsó község nyerte, a legtöbb online szavazatért járó különdíjat Döröske vitte el, végül a Pannon Lapok Társasága munkatársai Kissomlyónak ítélték oda különdíjukat.

Mehlhoffer Tamás, V. Németh Zsolt, Gulyás Zsanett, Ágh Péter, Kollarits Viktor, Kázmér Judit, Dománé Tóth Erika és dr. Hende Csaba a Tóvendéglőben tartott díjátadón
Fotó: Szendi Péter

A 108-szoros fellépéssel magyar válogatottsági rekorder Király Gábor szombaton, 41. születésnapján újabb kétéves szerződést írt alá a Haladással.

Király Gábor és Tóth Miklós ügyvezető boldogan fogott kezet
Fotó: Nagy Jácint

- A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a szentgotthárdi gyárat ne csak fenntartsa, hanem fejlessze az új tulajdonos - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. aki stílusosan a 25 évvel ezelőtt gyártott első magyar Opel Astrával gördült be a szentgotthárdi Opel gyár jubileumi ünnepségének helyszínére. - Ez a gyár a maga nemében az első volt Magyarországon, az autóipar fontos mérföldköve - emelte ki beszédében Karl-Thomas Neumann, az Opel igazgatótanácsának elnöke.

Dr. Karl-Thomas Neumann, az Opel Group elnöke, Grzegorz Buchal, a szentgotthárdi gyár igazgatója és Szijjártó Péter külügyminiszter az eseményen leplezték le az új Opel Insigniát
Fotó: Unger Tamás

- Világos, hogy az új tulajdonos minden szerződést és kötelezettségvállalást tiszteletben tart, de a kormánynak meg kell teremtenie annak a feltételeit, hogy a PSA ne csak fenntartani, hanem fejleszteni is akarja a szentgotthárdi üzemet - jelentette ki a külügyminiszter, utalva a nemrég lezajlott tulajdonosváltás esetleges hazai vonatkozásaira.

Farkas Béla és Veidingerné Jutka között a boldog Adrián. Könnyebb lesz neki a közlekedés, kijuthat a szabadba, erősödhetnek a lábai
Fotó: Szendi Péter

Egy új, olvasóink segítségével beszerzett géppel kimehet az udvarra, szabad levegőre Weidinger Adrián, a csákánydoroszlói fiú. Egy állógépről van szó, amelyhez hasonlót már kipróbált a kerekesszékhez kötött fiú a zalaegerszegi rehabilitáción. - Ott, a zalai kórházban találkoztak Veidingerék egy Somogy megyei családdal, ahol hasonló fogyatékos fiú él, ő használta a készüléket, de már nincs rá szüksége - számolt be lapunknak Farkas Béla, Csákánydoroszló alpolgármestere, Adriánék rendszeres segítője. A rehabilitáción a két család között szó szót követett, végül kiderült, hogy Adriánnak éppen jó lenne a készülék, ami még modernebb, mint a kipróbált eszköz. Németországból szerezték be az előző tulajdonosai, sok funkciót lehet rajta állítani, több mindennapi tevékenységhez tudja használni Adrián.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!