Hírek

2017.05.14. 13:49

26 millió forint jut a vasi polgárőröknek idén

Idén csaknem 26 millió forintból gazdálkodhatnak a vasi polgárőr egyesületek. A kommunikáció fontosságáról is szó esett.

Budai Dávid

A Szombathelyi Rendőrkapitányság nagytermében gyűltek össze a megye polgárőrei szombaton reggel, hogy részt vegyenek a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek évi küldöttközgyűlésén.

A tavaly februárban elnökké választott Bedi Ákos hangsúlyozta, nagyon nehéz volt a tavalyi év, hiszen a korábbi – azóta jogerősen elítélt – elnök hibájából az első félévben 9 millió forinttal kevesebb támogatási összegből gazdálkodhattak csak. Az idén azonban már a teljes összegre jogosultak, ami 50 ezer forint híján 26 millió forintot jelent. Miután az egyesületek között sokszor vita van a források elosztásáról, az elnök elmagyarázta, hogy milyen elvek mentén történik meg a pénz elutalása. A kapott támogatási összeg nyolcvan százalékát osztják szét az egyesületek között, ami 2017-ben 20 millió 760 ezer forint. A pénzosztásnál a tagok számát, az ellenőrzött terület nagyságát, a közbiztonsági helyzetet, illetve az egyéb feladatok ellátását kell figyelembe venni. Sajnos az valóban előfordulhat, hogy valahol olyan jól dolgoznak a polgárőrök, hogy nagyon jó közbiztonsági helyzet alakul ki és ezért kevesebb pénzhez jutnak. Ennél igazságosabb elosztási rendszer azonban nincs – az utófinanszírozás rosszabb lenne, hangsúlyozta az elnök.

Fotó: Budai Dávid

Bedi Ákos felhívta az egyesületek figyelmét arra is, hogy a pontos, határidőre történő elszámolás nagyon fontos, mivel forrásoktól eshet el a szövetség, ha késnek. Elhangzott, a polgárőrök kedvező megítélésért maguk a polgárőrök is sokat tehetnének, ha megfelelően kommunikálnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!