Hírek

2017.05.16. 18:05

729 millió forint támogatást nyert Sárvár

Sárvár - Négy önkormányzati fejlesztési projekt nyert összesen 729 millió forintnyi támogatást a Társadalmi Operatív Program (TOP) első szakaszában - hangzott el a sárvári városházán tartott sajtótájékoztatón.

Pajor András

A felépítésre váró Zene Háza 189 millió, a felújítandó, 33 éves városi bölcsőde 144 millió forint támogatást kapott. A gondozási központ teljes átalakítására 150 millió, a Hild park környezetének kialakítására pedig a Zöld városok programban 246 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város.

A fejlesztések bemutatásán jelen volt Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Kondora István polgármester, Máhr Tivadar alpolgármester, Hámoriné Németh Edit és Varga Istvánné intézményvezetők, valamint Szélesi Attila, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

- Jó hírt hoztunk a sárváriaknak - kezdte a tájékoztatót Kondora István. - Beérett a többéves előkészítő munka gyümölcse az elnyert 729 millió forint révén. A TOP-os pályázatok első köre végeredményének sárvári vonatkozásait ismertetve a polgármester kijelentette: a tervek megvalósításához elsőként a kivitelezőket kell kiválasztania az önkormányzatnak. - A munkálatok során lehet, hogy részben és ideiglenesen ki kell költözni az intézményeknek, de a kellemetlenséget kárpótolni fogja a megújult, korszerű környezet - szólt az induló beruházásokról.

- Sárvár nagyon sikeresen szerepelt a TOP-os pályázatok első körében, és a város további projektek várományosa. A már bírálat alatt lévő programok közül azt a kerékpárút-fejlesztést említhetném, amely Rábasömjén-Sárvár, illetve a Katalin utca és a város összeköttetését jelentheti - erről számolt be dr. Kondora Bálint megyei alelnök.

Hámoriné Németh Edit, a gondozási központ vezetője, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, Máhr Tivadar alpolgármester, Varga Istvánné, a bölcsőde vezetője és Szélesi Attila, a Koncz János művészeti iskola igazgatója Fotó: Pajor András

Máhr Tivadar alpolgármester köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek a lobbitevékenységéért és a döntés-előkészítésben részt vevőknek a munkájukért. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón leszögezte: megtisztelő számára, hogy részese lehetett az elmúlt években kezdődött jelentős pályázati előkészítő munkának, amely most fontos állomásához érkezett.

- A közelmúltban végigjártuk Héjj Dáviddal, a miniszterelnök megbízottjával azokat a sárvári fejlesztési helyeket, ahol jeleztük, hogy valamilyen megoldás szükséges az ottani problémák megszüntetéséért. Végignézve a nyertes projekteken, ez most megtörténik, az álmok valóra válnak.

A kormány döntése nyomán már az év is jól indult Sárváron: 2 milliárd 60 millió forint támogatást kapott a település multifunkcionális sportcsarnok építésére, és most a TOP első körében 729 millió forint érkezik a városba - idézte fel az előzményeket is Ágh Péter, Sárvár parlamenti képviselője.

Sem külsejében, sem belső elrendezésében nem alkalmas a mai igények kielégítésére a sárvári gondozási központ. Így a város 150 millió forintból, vissza nem térítendő, százszázalékos pályázati forrásból teljesen átalakítja a központ Nádasdy utcai épületét. Az átalakítás a gondozottak és a dolgozók érdekeit is szolgálja - emlékeztetett Hámoriné Németh Edit.

A 189 millió forintból a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola mellett, az arborétum szomszédságában felépülő Zene Háza turisztikai-kulturális látványosság lesz, és vonzerővel bír a városban tartózkodó szállóvendégek és Sárvár polgárai számára is - fogalmazott Szélesi Attila igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!