Hírek

2017.05.15. 16:50

A jövő mindenkinek mást hoz - Körmend két középiskolája búcsúzott diákjaitól

Körmend - A Rázsó szakiskolában és a Kölcsey gimnáziumban is elbúcsúztatták a diákokat. Az eseményen ott volt Bebes István polgármester is.

Kozma Gábor

A két intézmény meghatározó pontja Körmend szellemi életének. Valamikor egy iskolát alkottak, és akkor még főiskola is működött a településen. Aztán az utóbbit bezárták, a középiskolát pedig két intézményre osztották. Az elmúlt időszakban olyan diákok százai, ezrei végeztek itt, akik országos ismertségre tettek szert a tudomány, a sport, a műszaki élet területén. A hagyomány folytatódik: a Rázsó szakiskola a minőségi műszaki képzést tűzte ki célul, míg a fennállásának 70 éves jubileumát ünneplő Kölcsey Ferenc Gimnázium továbbra is sokoldalúan művelt tanulókat bocsát ki.

A gimnázium udvarán sokaság várta a ballagókat, egymást érték a köszöntők, de a legfrappánsabban talán a diáktárs Szenkovits Buda fogalmazott, amikor azt mondta: - Ahogy itt voltatok és tanultatok, azzal fényesítettétek az iskolánkat. A végzős 12/A osztály 31 diákkal indult, célba 25-en értek. Vagyis nagy volt a mozgás a diákévekben, szomorú események is történtek, mellette a nagy tanulmányi és sport- (kosárlabdás) sikerek, eredmények sem maradtak el.

Laczó László és végzős gimnazista diákjai Fotó: Jámbori Tamás

Nagyon összetartó, valószínűleg életre szóló barátságokat ápoló közösség alakult ki. Mehetne ennél többre egy iskola? - kérdezhetnénk Kölcseyvel, megadva a választ: nem nagyon. Hiszen az életben akkor küzdhetünk meg eredménnyel, ha akadnak hozzá segítőtársaink. Joó Boglárka végzős diák azt mondta: - Tavaly egy évvel fiatalabban ugyanitt álltunk, és arra gondoltunk, hogy milyen lesz a jövő? Aztán arra jutottunk, hogy a jövő mindenkinek mást jelent. Most itt állok azzal a jövőképpel, amit kiválasztottam a sok közül, és arra gondolok: egy ajtó bezárult, egy újabb kinyílt, és mi most bemegyünk rajta. Ígérhetem, hogy nagyon jól fogjuk csinálni!

Az ünnepségen Laczó Tamás igazgató külön is kiemelte a városi önkormányzat támogatását és a szülői munkaközösség szerepét, amelyek meghatározók az iskola életében és fejlődésében. - Hetven év nagy idő, hetven év kötelez. Tudjuk, hogy megállni egy pillanatra sem lehet, mert ez a világ gyorsan elrobog mellettünk. A most végzettek nem a lemaradók táborát gyarapítják - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!