Hírek

2017.05.01. 09:17

„Van itt eladó leány!” – Már áll a májusfa Bükön

Vasárnap késő délután állítottak a város legényei májusfát a Kóczán-háznál: zenével, tánccal ünnepeltek.

Vadas Krisztina

Hagyomány már Bükön a közös májusfa-állítás, így idén sem maradhatott el ez a jeles esemény. Jó hangulatban vonultak még pénteken az erdőbe a vállalkozó szellemű férfiak, hogy beszerezzék a tökéletes májusfa-alapanyagot – még az eső sem szegte kedvüket. Vasárnap délután már legallyazva várta, hogy szépen feldíszítsék, a háncsolást a helyszínen végezték el az iparos kör, a műszaki klub, a nyugdíjas baráti kör és művelődési ház (férfi) tagjai.

Fotó: Szendi Péter

A Boglya Népzenei Együttes és az Ungaresca Táncegyüttes műsora tette még hangulatosabbá az eseményt, sőt a táncos lábú legények még a háncsolásba is besegédkeztek.

- A város minden hajadon leányának állítjuk ezt a fát – tudatta Tóth Tamás, a művelődési központ vezetője. – Hirdesse egy hónapon át az erre járóknak, hogy van még a városban bőven eladó leány – tette hozzá.

Mielőtt végső helyére került volna a fa, a vendégek színes szalagokkal díszíthették fel a tetejét, és természetesen a jófajta zalai bor sem maradhatott le róla. Bár arról gondoskodtak, hogy elég magasan legyen ahhoz, hogy ne tudják „ellopni” az italt, mégis sokan azt találgatták, hogy pár nap múlva ott lesz-e még.

Este utcabállal ünnepeltek a bükiek: dugig telt az Átrium, még a járdákon is hosszú sorokban álltak az emberek. Nem csoda, hiszen a Belmondo együttes fergeteges koncertje után a Bikini lépett a színpadra. Minden korosztályt megmozgattak: kicsiktől a nagyokig, mindenki megállás nélkül tombolt. Végül a West zenekar zárta a sort: sokan mulattak éjszakába nyúlóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!