Hírek

2017.05.10. 20:16

Ne legyen több dugó! - Forgalmi rend változás Szombathelyen

Változott a parkolási és a közlekedési rend a Simon István utcában az oladi iskola környékén.

Bakos Ágnes

Már csak személyautóval lehet megállni a buszmegálló mögötti parkolóban az oladi iskola körül - ez a legfontosabb változás. Eddig sok céges autóbusz foglalta a helyet. A másik változás, hogy az iskola előtti Simon István utca páratlan oldalán, vagyis az iskolától távolabbi oldalon az utca teljes hosszában tilos várakozni. Ezt tábla is jelzi, annak hatálya alatt szabad a megállás, de csak ki- és beszállás idejére, illetve forgalmi okokból legfeljebb öt percig, ha a sofőr a kocsinál marad.

Az Oladi Általános Iskola vezetése azt kéri a szülőktől, hogy ha lehet, akkor az utca elején, a parkolóban szálljanak ki a gyerekek a kocsiból, és ott is várjanak rájuk. A gyerekek a parkolótól az iskoláig biztonságos járdaszakaszon tudnak közlekedni. Azt szeretnék elérni, hogy a Simon István utcában ne legyen több közlekedési fennakadás,  forgalmi dugó, ott csak indokolt esetben parkoljanak, hogy lehessen szabályosan, mindkét  irányba közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!