Hírek

2017.05.12. 19:38

Okosabb lépcsőkön közlekedhetnek a vépi általános iskolások

Vép - A táncest bevétele hozzájárult az újításhoz. Május elején avatták fel ünnepélyesen a Hatos iskola emeletre tartó okoslépcsőjét.

Tóth Kata

Matematikai képletek és történelmi évszámok jelentek meg a lépcsőfokok frontjain - hogy ezekből is tanuljanak a gyerekek. Táncest előzte meg az avatást, annak a bevételére is szükség volt, hogy az új „beruházás" létrejöhessen. Az iskola társastánc tagozatára járó gyerekek mutatkoztak be népes közönség előtt még áprilisban.

A környezet és kézműves kultúra tanszak növendékeit is bevonták az estre való készülődésbe: agyagszobrokat és rajzokat készítettek tánc témában. A közönség szavazhatott a neki legjobban tetsző alkotásokra, és a három legtöbb szavazatot kapott képet az est végén elárverezték. Miután a szabályokat tisztázta, Novák Tamás táncpedagógus indította a licitet 100 forintról. Először bátortalanul, aztán egyre nagyobb hévvel alkudtak a hozzátartozók: az aukción közel 20 ezer forintért keltek el Németh Lisa, Kiss Levente és Zátonyi Bence képei.

Molnár Krisztina igazgató, Horváth Dóra, az okoslépcső megálmodója és a gyerekek az avatáson Fotó: Györe Zoltán

A szülői közösség a bevételt - az 500 forintos belépőjegyekből és az árverésből befolyt összeget - a gyerekek díjazására fordította. Ezenkívül a tervezett okoslépcső egy részét is ki tudták fizetni ebből. Ami azóta a gyerekek kedvence lett: az aulából az emeletre naponta többször lépcsőznek, és már betéve tudják, mikor uralkodott Hunyadi Mátyás és hogyan számoljuk ki a háromszög területét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!