Hírek

2017.05.09. 19:40

Prof. dr. Matolcsy András kapta meg az emlékplakettet a Markusovszky-ünnepen

Szombathely - A Markusovszky Lajos Emlékünnepélyen tegnap megkoszorúzták a kórház névadójának szobrát, elismeréseket, kinevezéseket adtak át.

Vas Népe

A modern magyar egészségügyi oktatás egyik megszervezőjeként számontartott Markusovszky Lajos (1815-1893) emlékezetére minden évben ünnepséget rendeznek a nevét viselő szombathelyi egyetemi oktatókórházban. Az ünnepség tegnap is a Markusovszky-szobor megkoszorúzásával kezdődött, beszédet mondott dr. Plander Márk adjunktus, a tudományos bizottság titkára.

Az ünnepség a hagyományok szerint koszorúzással kezdődött. Felvételünkön Matolcsy professzor Fotó: Szendi Péter

A Romhányi Teremben prof. dr. Márkus Béla, a tudományos bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket, Markusovszky Lajosról dr. Iványi János osztályvezető főorvos emlékezett meg. Az előadóként meghívott prof. dr. Matolcsy András egyetemi tanárt (Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, Budapest) dr. Káldy Zoltán orvosigazgató mutatta be.

Fotó: Szendi Péter

A Markusovszky-emlékelőadás ezúttal a patológia jelenkori oktatására fókuszált, kitekintve a patológia-oktatás történetére is. Előadása után Matolcsy professzor vette át a Markusovszky-emlékplakettet. Az ünnepségen hirdették ki a Markusovszky-pályázatok eredményét. Az I. díjasok: dr. Nagy Rita (Általános Belgyógyászati Osztály), dr. Márkus Csaba (Kardioló-giai Belgyógyászati Osztály), dr. Jáger László(Általános, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztály), dr. Tóth Csaba (Pathológiai Osztály), dr. Lőcsei Zoltán (Általános Belgyó-gyászati Osztály). Végül kinevezéseket adtak át. Adjunktus lett dr. Virágh Éva (Gasztro-enterológiai és Belgyógyá-szati Osztály), valamint dr. Horváth Dóra és dr. Nagy Rita (Általános Belgyógyászati Osztály). Az Általános Belgyógyászati Osztály főorvosává dr. Sámson Zoltánt nevezték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!