Hírek

2017.05.15. 19:05

Sé: kettőből kettő pályázat nyert

SÉ A napokban hozták nyilvánosságra a Területi Operatív Program első körös eredményeit. A döntés értelmében több mint 180 millió forintból fejleszthet a telelülés.

Cseszkó Tamás

A séi faluházban rendezett sajtótájékoztatón ott voltak a helyi képviselő-testület tagjai, dr. Derdák Mariann, Sé jegyzője, valamint Sörös István polgármester és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is. Utóbbi stílusosan kerékpárral érkezett. - Öröm számomra, hogy Sében megépülhet a kerékpárút, melyre több mint 152 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település - mondta a képviselő, kiemelve, hogy Szombathely és Sé között is épül hasonló létesítmény.

- Érezzük, hogy Hende Csaba képviselő úr szívén viseli a falu sorsát - mondta Sörös István polgármester, hozzátéve, hogy hatalmas az átmenő forgalom Sében, a forgalomszámlálás során bebizonyították, hogy naponta mintegy ötezer járműegység halad át a falun. Éppen ezért a főút mindkét oldalán épülő kerékpárút jelentősen csökkenti a balesetveszélyt, erősíti az utca rendezett képét és persze bekapcsolja a települést a kerékpáros turizmusba is.

Sörös István polgármester és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő az épülő kerékpárút helyszínén Fotó: Hornyák Emőke

A kerékpárút-fejlesztésen túl a csapadékvíz-elvezetés területén is léphet előre a falu. Hende Csaba arról beszélt, hogy a klímaváltozás hatására elszaporodtak az extrém időjárási körülmények. Most Bucsu és Sé közös konzorciuma 55 millió forintot nyert ezen kérdés orvosolására - hangoztatta a képviselő. Sörös István megerősítette, időnként rengeteg eső esik, Sé pedig a fekvése miatt egyre nehezebb kihívások elé került. - Rengeteg helyen kell homokzsákkal védekezni - húzta alá a polgármester, hozzátéve, hogy a 60 millió forintból 33 millió forintot használhat fel Sé.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a csapadékvíz-elvezetési rendszer építése még idén befejeződhet, míg a kerékpárúttal kapcsolatos fejlesztést 2018 nyarán adhatják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!