Hírek

2017.05.12. 16:50

Klímakérdések és díjátadás a vasi környezetvédelmi konferencián

SZOMBATHELY Helyi, régiós és világméretű környezeti problémák is szóba kerültek a tegnapi workshopon. Átadták a Gayer Gyula-emlékplaketteket és a Környezetvédelemért díjat.

Tóth Kata

Globális környezeti problémák Vas megyei vonatkozásai címmel szervezett konferenciát a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A készülő megyei klímastratégia jegyében, a szombati ökomajálissal összefonódva hívták életre a tegnapi közös tanácskozást. A népességrobbanásról, a klímaváltozásról, az ózonproblémákról, az édesvízkészletek csökkenéséről és az energiaválságról is beszélt dr. Béres Csilla, az első előadó. Csupa olyan témáról, amelyekben világméretű összefogásra lenne szükség.

Hercsel Róbert és Csapó Erzsébet Gayer Gyula-díjasok; Mészáros György, az NYDKK elnöke, Brumbauer József Környezetvédelemért díjas; dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Borovics Attila és Bakos György Gayer Gyula-díjasok Fotó: Unger Tamás

A többiek helyi problémákat fogalmaztak meg: mi várható a klímaváltozás nyomán Vas megyében, mik lehetnek az egészségügyi hatásai, tudunk-e védekezni ellenük. Lesz-e elegendő és egészséges ivóvizünk, milyen lesz a levegő minősége és lehet-e környezetkímélő a közlekedésünk.

Az egész napos workshopon szóba került még a régió hulladéklerakóinak helyzete, a megye hulladékgazdálkodásának jelene és jövője is. Ahogy az hagyomány, idén is átadták a Gayer Gyula-emlékplaketteket és a Környezetvédelemért díjat azoknak, akik kiemelkedően sokat tettek a megye környezet- és természetvédelméért, a közösség ügyéért (képünkön).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!