Hírek

2017.05.12. 19:15

Új bölcsődét kap a város - 80 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert Vép

VÉP A Területi Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatást a település "Új bölcsőde a vépi kisgyermekes családokért" címet viselő projektje.

Cseszkó Tamás

Mint ismeretes, a napokban hozták nyilvánosságra a Területi Operatív Program (TOP) pályázatainak első körös nyerteseit. Az összesen 21 milliárd forintos keretösszegből most 11,6 milliárd forint sorsáról született döntés. Vépnek is jutott a fejlesztési forrásból, több mint 80 millió forintot nyert a település új bölcsőde építésére. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a jövőben további döntések várhatók. - Körzetemhez hét város tartozik, ezek közül a "legifjabb" Vép - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy mindig örömmel tesz eleget Kovács Péter polgármester meghívásának.

- Immáron számomra is hagyomány, hogy ha időm engedi, részt veszek a tündérkerti faültetésen. Ilyenkor személyesen is találkozhatom az előző évben született vépi gyermekekkel. Az ilyen alkalmak erősítik a tudatot, hogy a településnek nem csak múltja, hanem jövője is van, hiszen évről évre egyre több helyi család dönt úgy, hogy gyermeket vállal - mondta a képviselő. Ágh Péter szerint bölcs dolog volt a város vezetése részéről, hogy a jövő mellett szavaztak, hiszen egy újonnan felépülő bölcsőde valóban befektetés a jövőbe.

Derdákné Rózsa Hajnalka városi képviselő, Kovács Péter polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő egy korábbi rendezvényen. Elkötelezettek a város fejlesztése mellett Fotó: Cseh Gábor/Archív

- Öröm számomra, hogy közös munkánk eredményeképp a település 80 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült - mondta a képviselő, aki bízik abban, hogy az új bölcsőde sok vépi kisgyermeknek lesz méltó játszóhelye. Ágh Péter egyúttal jó egészséget kívánt az intézmény jövendőbeli dolgozóinak. - Természetesen nem állunk meg, sok még a feladatunk annak érdekében, hogy kihasználjuk az előttünk álló lehetőségeket - zárta gondolatait. A település A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázaton indult, és összesen több mint 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást sikerült nyerniük.

Kovács Péter, Vép polgármestere elmondta, a kapott támogatásból a Rákóczi utcai óvoda mellett épülhet meg a bölcsőde. Az óvodához tartozó konyhához fog csatlakozni az épület, hogy ki tudják szolgálni mindkét intézményt. Az új épület két bölcsődei csoporttal üzemel majd, összesen 24 gyermeket tudnak fogadni. Nem fél attól, hogy az intézmény kihasználatlan lenne, hiszen jelenleg 91 bölcsődés korú gyermek él Vépen, és természetesen a környező településekről is várják az érdeklődőket.

A tervek szerint még az idén elindulhat a beruházás, most a támogatási szerződésre várnak. Úgy számolnak, hogy 2018 szeptemberében megnyithatja kapuit a vépi bölcsőde.

Kovács Péter szólt arról is, hogy Vép városa további pályázatot adott be az úgynevezett Zöld Város prog-ramra: nagyon bíznak abban, hogy a második körben ez a projekt is támogatást nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!