Hírek

2017.05.04. 14:00

Új lakók költöztek az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa szombathelyi, új ifjúsági házába

SZOMBATHELY - Nyolc rászoruló fiatal is lakhat az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa új ifjúsági házában. A városi otthon teljesebb élettel kecsegtet a fiatalok számára.

Elek Szilveszter

A szombathelyi Kőszegi utcában lévő, belül teljesen felújított otthonba költözhettek azok a fiatalok, akik korábban az alapítvány séi házában laktak.

A boltíves ablakokkal tarkított műemlék jellegű épületben hat szoba van, így az ingatlanban akár nyolcan is élhetnek - most öten laknak benne, de nemsokára teljes lesz a kihasználtság.

Bogdán Szabina nagyon szeret az otthonban élni
Fotó: Nagy Jácint

- Nyolc évvel ez előtt az önkormányzat és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa megállapodtak abban, hogy segíteniük kell egymásnak - mondta dr. Puskás Tivadar, majd megjegyezte, hogy ez azért fontos, mert az alapítvány a szombathelyi fiatalokat is segíti.

- Az együttműködés által eljutottunk addig, hogy a fiatalok be tudtak költözni a városba, amely egyszerűbbé teszi az életüket, hiszen így könnyebben tudnak iskolába járni, illetve munkát találni - hangsúlyozta Gosztonyi Gábor, az alapítvány ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!