Hírek

2017.06.19. 20:32

A Czeglédy-ügy hatásai a diákmunkásokra: százak maradtak fizetés nélkül

Sok diák került nehéz helyzetbe azt követően, hogy kirobbant a dr. Czeglédy Csaba nevével fémjelzett iskolaszövetkezeti botrány.

Vas Népe

Sajtóhírek szerint akár több ezer diákot is érinthet a letartóztatott dr. Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet, az I Love Diákmunka fizetésképtelenné válása. A károsultaknak már külön Facebook-csoportja is van.

Egy neve elhallgatását kérő szülő azt írta, gyermeke diákmunkát végzett Szombathelyen, az egyik multinacionális cégnél. – A mostani ügy miatt több száz társával együtt fizetés nélkül maradtak, nehéz helyzetbe kerültek. Már az áprilisi bérét sem kapta meg. Nem tud albérletet fizetni, és napi gondokkal küzd. Gondolom, nem ő az egyedüli – olvasható a levélben.

Az egyik helyi termelőüzem példamutatóan gyorsan oldotta meg a helyzetet. A dolgozóknak küldött levélben azt írták, tekintettel a Humán Operator Zrt. bizonytalan helyzetére, új iskolaszövetkezettel kötöttek szerződést. Hangsúlyozták, továbbra is számítanak a munkavállalókra. Információink szerint egyre több diák fontolgatta, hogy nem veszi fel a munkát, mivel hosszabb ideje nem kaptak fizetést, ezt segít most rendezni az átlátható piaci viszonyok megteremtése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!