Hírek

2017.06.06. 18:05

A kőszeghegyaljai borok dicsérete - Kilencedik alkalommal tárták szélesre a híres-nevezetes cáki pincék ajtajait

CÁK - Finom borok, kiváló hangulat, nyolcszáz vendég a 9. alkalommal megrendezett kőszeghegyaljai nyitott pincék napján.

Cseszkó Tamás

Sokan látogattak el Cákra, ahol ingyen járhatták be a vendégek a pincesort vasárnap. Kilencedik alkalommal szervezték meg a kőszeghegyaljai nyitott pincék napját, a rendezvény idén is nagy sikert aratott. Paukovits Józsefné, a település polgármestere elmondta: idén is sok fellépő tisztelte meg a programot.

Majthényi László, mellette Ágh Péter feleségével, Ágotával és kisfiukkal, Benedekkel, valamint vendéglátójukkal, Paukovits Józsefnével a pincesor előtt   Fotó: Cseszkó Tamás

Szerepelt többek között a sárvári Herpenyő Zenekar és a Nicki Fergeteg Néptáncegyüttes is. A rendezvényen részt vett Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki feleségével, Ágotával és kisfiával, Benedekkel látogatott el Cákra. A politikusok beszédjeikben kiemelték: büszkék lehetünk Kőszeghegyalja településeire és a helyi pincészetek munkájára.

- Ez a rendezvény is hozzájárul ahhoz, hogy bemutassa az itteni borászat magas kultúráját, mely méltó mindenki elismerésére - fogalmazott Ágh Péter. A főszervező, Mándli Tibor cáki borász köszöntőjében a helyi bor kultúrájáról beszélt és emlékeztetett a nyitott pincék fontosságára is.

Az eseményen több mint nyolcszázan vettek részt, és bár úgy tervezték, 18 órakor véget érnek a programok, olyan sokan maradtak még mulatozni, hogy tovább folytatták a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!