Hírek

2017.06.29. 08:49

Ellopott egy csomagszállító kocsit, de nem sokáig örülhetett a zsákmánynak

Több mint másfél millió forintos kárt okozott egy férfi azzal, hogy ellopott egy csomagszállító kocsit. Egy órán át volt csak az övé a rakomány és az autó, a kár megtérült, de letöltendőt javasol az ügyészség.

Bakos Ágnes

Üzletszerűen elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt is felelnie kell a férfinak – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Februárban hajtott el egy csomagküldő szolgálat teherautójával Celldömölkről. Egy csomagot kézbesített a futár, addig nem zárta be az autót – ezt használta ki a vádlott. A nyomozás kiderítette, hogy Budapestre vitte volna a kocsit, és azt tervezte, eladja a csomagok tartalmát. Nem jutott messzire: még Vas megyében elfogták a rendőrök. A kocsi rakterében 29 csomag volt. Volt, amelyik ezer, de olyan is, amelyik 165 ezer forintot ért, ehhez a kocsi értékét is számolva több mint 1,5 millió forint kárt okozott a vádlott. A kár megtérült, a tolvaj azóta előzetesben van.

A Sárvári Járási Ügyészség azt javasolja: végrehajtandó börtönnel büntesse a bíróság a tolvajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!