Hírek

2017.06.14. 16:55

Ingatlanügyekről és igazgatói kinevezésekről is tárgyalnak a szombathelyi közgyűlésen

SZOMBATHELY Összesen 24 napirendi pontot vitatnak meg nyilvános ülésen, öt pedig zárt ajtók mögött kerül a képviselők elé. Ma reggel kilenc órától tartja rendes ülését Szombathely közgyűlése.

Bakos Ágnes

Szombathely továbbra is Vas megye bűnügyileg legfertőzöttebb városa, viszont a megyeszékhelyek országos összevetésében előkelő helyet foglal el, az egyik legbiztonságosabb - ezzel kezdődik a Szombathelyi Rendőrkapitányság összesítése a tavalyi közbiztonsági helyzetről. Sokkal kevesebb volt a bűn-eset, mint az előző évben. Tavaly 1608 bűncselekmény történt (ennyi jutott a rendőrség tudomására), tavalyelőtt 2302 bűneset volt a városban. Békésebbek a közterek: míg 2015-ben 487 bűneset történt közterületeken, addig tavaly 447 esetnél intézkedtek a járőrök. S ha már közterek: téma lesz a közgyűlésen a Közterület-felügyelet tavaly végzett munkája. A beszámoló egyebek között azt írja: egy nyolc-tíz fős hajléktalan társaság okozta a legtöbb gondot a közterületi italozás, koldulás és köztisztasági szabálysértés terén. A térfigyelő kamerákkal figyelt területekről sikerült őket kiszorítani. A kamerarendszer is téma lesz az ülésen: annak bővítése. Az előterjesztés szerint köztéri kamera kerülhet a Szent István király utca 108. előtti oszlopra.

A mai tanácskozáson is téma lesz a városháza felújítása. A legutóbbi ülésen Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek, dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Károlyi Ákos jegyző Fotó: Unger Tamás

Több, folyamatban lévő építkezés is téma lesz a közgyűlésen: a Fedett Uszoda, a Sportliget és a Vásárcsarnok fejlesztése. A Városháza esetében a belsőépítészeti koncepcióterv jóváhagyása van soron. Több önkormányzati ingatlan (újbóli) meghirdetéséről is döntenek a képviselők. Az előterjesztés szerint a Győrffy István utca 18. szám alatti ingatlan értékét tíz százalékkal csökkentik: 42 millió forintért hirdetik meg. Öt százalékkal csökkentett áron hirdetik meg ismét a Kossuth Lajos utca 2. szám alatti ingatlant: 153 millió forint plusz áfa lesz az ára. A Kisfaludy Sándor utca 1. szám alatti önkormányzati ingatlant 124 millió forintra, a Szily János utca 42. szám alattit pedig 90,9 millió forintra értékelték fel - ezeket is eladják. Másféle ingatlanügyet is megvitatnak a képviselők: ingyen használatba kapja a Szombathelyi Horvát Önkormányzat a Jászai Mari utca 4. szám alatti ingatlant, valamint a régi Szent-Györgyi Albert középiskola épületét. Mindkettőt a Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium használja majd.

Kamera kerülhet a Szent István király utcába Fotó: Szombathely.hu

A 21. napirendi pontban szerepel a színházigazgató megválasztása. Június 7-én egyhangúlag, hét szavazattal javasolta az egyetlen pályázó, Jordán Tamás kinevezését a szakmai bizottság a Weöres Sándor Színház élére. A határozati javaslat szerint megválasztják, az ügyvezetői fel-adatokat határozott idejű munkaviszonyban látja el, 2018. október 1-jétől 2021. január 31-éig.

Napirendre kerül az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ intézményvezetői állása: arra most írnak ki pályázatot, végül zárt ülésen döntenek óvodavezetői megbízásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!