Hírek

2017.06.30. 18:17

Letették a bölcsőde alapkövét Lukácsházán

LUKÁCSHÁZA Új bölcsőde épülhet Lukácsházán - a Területi Operatív Program (TOP) pályázatán 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település.

Cseszkó Tamás

Pénteken ünnepélyes keretek között tették le az intézmény alapkövét. A Gyöngyház óvodába járó gyerekek műsorával kezdődött az ünnepélyes alapkőletétel, majd Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket. Elmondta, választókerületében a bölcsőde- és óvodafejlesztési pályázaton 14 település kapott támogatást, összesen 891 millió forint értékben. Szavai szerint ezen kiírás sikere és az eddig bevezetett otthonteremtési és családtámogatási kezdeményezések is azt mutatják, hogy a kormány a gyermeket vállaló fiatalok mellett áll.

A lukácsházi óvoda korábbi sikeres felújítása is megmutatta, hogy a helyi önkormányzatra is lehet számítani, amikor a legkisebbeknek nyújtott szolgáltatások bővítéséről van szó. Most, a bölcsőde építésekor helyi és központi források révén ismét sikerült valamit tenni a felnövekvő generációért.

A bölcsőde alapkövénél Ágh Péter képviselő, a munkálatokban segédkező Heidl Panna és Palatin Tamás és Virág János polgármester

Az alapkőletétel kapcsán úgy fogalmazott: a jövő elkezdődött. Méltatta a beruházást Virág János, Lukácsháza polgármestere is, aki hangsúlyozta, a projekt megvalósulására 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a falu. A település első embere köszönetet mondott Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének. Emlékeztetett: egy korábbi projektnek hála megújulhatott a helyi óvoda épülete is, ezt egészíti ki a mostani beruházás.

A beszédeket követően elhelyezték az alapkövet és az időkapszulát, majd Porpáczy József esperes és Kalincsák Balázs evangélikus lelkész áldották meg az épülő bölcsődét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!