Hírek

2017.06.19. 19:25

Megosztott lett a szombathelyi baloldal: Kelemen Krisztián elhatárolódott Szuhai Viktortól

Dr. Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását követően újabb érdekes hír a baloldalról: elhatárolódott Kelemen Krisztián, a Demokratikus Koalíció képviselője a vagyonnyilatkozati botrányba keveredett párttársától, Szuhai Viktortól.

Cseszkó Tamás

Eltitkolta szlovák cégét

Mint arról korábban már beszámoltunk, Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció szombathelyi elnöke botrányba keveredett. Kiderült ugyanis, hogy van egy szlovák cége, melyet nem szerepeltetett vagyonnyilatkozatában. A képviselő ellen eljárás is indult, a Jogi Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok bizottsága pedig kimondta, a képviselő megsértette a jogszabályt. Hab a tortán, hogy Szuhai saját családtagjainak vagyonnyilatkozatát sem csatolta az elmúlt években, most ezt is megtette. A képviselő azzal érvelt, hogy egy nem működő cégről volt szó, és azóta ő maga pótolta vagyonnyilatkozatát.

Kelemen Krisztián és Szuhai Viktor
Fotó: Bögöti Márta

Kelemen Krisztián elhatárolódik és a Joskar-Oláért kíván dolgozni

Kelemen Krisztián szintén a DK szombathelyi önkormányzati képviselője, ráadásul egyéni körzetből, a Joskar-Ola lakótelepen mandátumot szerezve jutott a közgyűlésbe. Most megszólalt az ügy kapcsán, a facebook oldalán tett közzé közleményt. Azt írta: tekintettel az elmúlt hetekben történt negatívumokra - elhatárolódva Szuhai Viktortól és a szombathelyi elnökségtől - a továbbiakban a Demokratikus Koalíció Vas megye 3. számú választókerületében fogja folytatni politikai tevékenységét, mint megválasztott alelnök. – Szombathelyen továbbra is a Joskar-Ola lakótelep városi képviselőjeként végzem önkormányzati munkámat, képviselve a lakótelepen élő emberek érdekeit – olvasható a közleményben.

De mit keres a szombathelyi képviselő a körmendi alapszervezetben?

Az ügy azért is érdekes, mert a 3-as számú választókerület Körmend és térsége, a DK pedig délelőtt küldött lapunknak egy közleményt, melyben tudatják, vasárnap délután a Demokratikus Koalíció Vas megye 3. számú választókerülete kibővített tisztújító taggyűlést tartott Kámban, a Bezerédy-kertben. A taggyűlés során a szervezet több mint tíz új taggal bővült és a tagok a következő személyeknek szavaztak bizalmat az elnökségben: Mecseki Csaba - elnök, Kelemen Krisztián - alelnök, Aczél Ferencné, Gáspár Dóra, Balogh Tibor, Pintér József elnökségi tagok. A tagság kampánykoordinációs felelősnek Möslinger Katalint és Varga Líviát kérte fel. Mindez azt jelenti, hogy Kelemen Krisztián jelenleg szombathelyi önkormányzati képviselő, mégis a körmendi DK-t választotta alapszervezetnek.

Információink szerint nem ő volt az egyetlen, a fenti közleményben említett több mint tíz új tag közül is többen érkeztek a szombathelyi alapszervezetből.

Az új szombathelyi elnökség tagjai kötődnek Czeglédy Csabához

Nem Szuhai az egyetlen az elnökségben, akinek személye megosztó lehet. Korábban írtunk már arról, hogy az elnökség több tagja ezer szállal kötődik a most előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csabához. Szuhai Viktor a Student Pro iskolaszövetkezet alkalmazottja. Ezen diákmunka közvetítő szintén érintett a mostani büntetőeljárásban. Sárközi Zoltán, a DK-t megelőzően az LMP-ben politizált, majd beperelte pártját. Ügyvédje Czeglédy Csaba volt. Vörösné Budai Mária pedig a közpénzből működő Savaria Fórum hirdetési tanácsadója. A SaFó tulajdonosa többek között a Nyugat Világháló Média Egyesület, amelynek szintén Czeglédy volt az egyik alapítója. Kíváncsiak voltunk rá, hogy Kelemen Krisztián döntése egyúttal azt is jelenti-e, hogy távozik a baloldali frakcióból, ám megkeresésünkre a képviselő nem kívánt reagálni. Mint mondta, a közleményében mindent elmondott az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!