Hírek

2017.06.12. 20:32

Pedagógusok munkáját ismerték el

21 pedagógus kapta meg idén az Eötvös József emlékérmet, amit a Pedagógusok Szakszervezete adományoz az eredményesen dolgozó tisztségviselőiknek. Öten arany kitüntetést vehettek át.

Budai Dávid

Átadták a pedagógusoknak az Eötvös József-emlékérmeket a Vállalkozói Központ nagytermében. Összesen 21 pedagógus részesült elismerésben, négyen bronz: (Balaton Gáborné, Izerné Nyúl Ibolya, Károlyi Zoltánné, Szabó Zsuzsa), tizenketten ezüst: (Csihar Tamás, Huszárné Vincze Krisztina, Gombás Istvánné, Gerölyné Pipics Enikő, Gerencsérné Nádas Tünde, Berta Tiborné, Benczik Gyuláné, Krancz Józsefné, Kovácsné Pungor Tünde, Németh István, Pungorné Lakner Katalin, Varga Károlyné). Öten pedig arany kitüntetést vehettek át: (Csempesz Ilona, Horváthné Madai Ilona, Kristófné Almási Mária, Németh Klára, Koszorús Ödön). – A mai nap ünnep, mert pedagógusokat és egyben szakszervezeti tisztségviselőket köszöntünk, akik áldozatos munkájukkal naponta átadják a tudásukat a gyerekeknek, nem feledkezve meg arról, hogy sokszor közalkalmazotti mivoltukért, érdekeikért is meg kell küzdeni – hangsúlyozta Mitre-Károlyi Mária, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Vas megyei elnöke. – A pedagógusi lét nem csupán munkát jelent, hanem egész életre szóló elhivatottságot. Az ismeretek átadása egyidős az emberiséggel, az örök értékek továbbadása a következő generációnak a legszebb vállalások egyike, amit az ember tehet. Mi pedagógusok a múltunkat, a jelenünket, és legfőképpen a jövőnket tartjuk a kezünkben.

Az elismerésben részesített pedagógusok csoportja az ünnepségen
Fotó: Szendi Péter

Az Eötvös József-emlékérem kitüntetést a PSZ 1992-ben alapította, hogy a hosszú ideig eredményesen dolgozó tisztségviselőket elismerhessék. Ez különösen fontos, mert a szakszervezeti munka sokszor hálátlan feladat. Gyakran elmarasztalást, kritikát, kapnak érte a tisztségviselők mivel a kiküzdött eredmények sokszor csak részsikerek.

Az intézményi alapszervezeti titkárok munkája rendkívül fontos, mivel mindennapi kapcsolatot tartanak tagjaikkal, sok esetben rajtuk múlik a tagszervezés eredményessége – hangzott el az ünnepségen.

A díjátadót, az Aréna utcai óvodások műsora és állófogadás tette ünnepélyesebbé, valamint Róth Mária pedagógusnapi köszöntője: „Kezedbe teszem a könyvet, hogy vezessen a sűrű ködben, Kezedbe teszem az átlátszó kristályt, Hogy lásd a szépet, keresd a tisztát. Kezedbe teszem a gyertyalángot, világíts annak, aki bántott!..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!