Hírek

2017.06.23. 06:40

Segítő kezet nyújtanak – Infokommunikációs képzést kaphatnak idősek Vasváron

Vasvár – Felmérik az idős emberek számítástechnikához fűződő igényeit Vasváron, aztán a skype használatát is elmagyarázzák nekik.

Pogács Mónika

Tóth Balázs, Vasvár polgármestere elmondta: a Segítő Kezek az Aktív Életért Közhasznú Alapítvány szervezésében indult országos program, melyhez az önkormányzat is csatlakozott. Egyedülálló idősek kaphatnak számítógépeket. A technikai eszközök használatának elsajátítása, mindennapos használata növelheti a szépkorúak otthoni biztonságát, ösztönözheti a generációk közötti naprakész, élénk kommunikációt. Azok számára nyitott a lehetőség, akik fogékonyak az új technikai lehetőségekre és szeretnének szeretteikkel ezen a módon is kapcsolatot tartani. Az idősek részt vehetnek egy számítógépes tanfolyamon.

A házi segítségnyújtásban részesülők nagy része egyedül él, náluk a gondozási feladatokon túl fontos a magány enyhítése. A kezdeményezés ezt a célt (is) szolgálja: a skype alkalmazás használatát tanítják meg a szépkorúaknak. Az idősek a program támogatásával laptopot és internethozzáférést is kaphatnak. Ha az infokommunikációs eszközzel bármi probléma adódna, munkaidőben egy vasvári diszpécserszolgálat segít a hiba kijavításában. Az egyedülálló nyugdíjas korú embereket egy központilag kidolgozott, részletes kérdőíves felméréssel keresik meg, ennek válaszai alapján döntik el, kit vonnak be a kísérleti programba. A kezdeményezés a közmunkaprogramhoz kapcsolódik, így – első körben – jövő év február végéig tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!