Hírek

2017.06.09. 11:12

Varjútetemek borítják a Pelikán-parkot Szombathelyen - Videóval!

Szombathely - A megyeszékhely belső részében rögzített videónkban felkavaró látvány tárul a szeme elé.

Elek Szilveszter

Olvasói panasz nyomán látogattunk el a Pelikán-parkba. Azt hallottuk, hogy rengeteg ott a varjú, és ez megnehezíti a környéken élők dolgát. Azonban, mint kiderült, az élő varjak csak a kisebbik problémát jelentik ott...

A zajt leszámítva első látásra minden rendben volt - látszik, hogy rendszeresen nyírják a füvet és szemetet sem találtunk. Viszont, amint kicsit beljebb bandukoltunk a parkban, hamar nyilvánvalóvá vált: itt bizony nehéz úgy sétálgatni, hogy ne kerüljön a lábunk alá döglött varjú.

Fél tucat tetemre bukkantunk, közülük több már rég óta ott heverhetett, és a madarak méretéből ítélve ezek nem csupán esetlen fiókák lehettek, akik egy óvatlan pillanatban kipottyantak a fészekből. A nyomok alapján a nem túl közkedvelt szárnyasoknak akad nézeteltérése a kutyákkal is, ugyanis a pelikánszobrot körülölelő padok mentén megannyi varjútoll látható.

Egy név nélkül nyilatkozó hölgy gyakran hozza ki a gyermekeit a parkba játszani. Ő is tud a tetemekről, és minősíthetetlennek találja ezt az állapotot. Szerinte az elpusztult madarak nem csupán gusztustalanok, de veszélyesek is, főleg a kisgyermekekre nézve, akik szeretnek felfedezgetni, mindent megnézni, megtapogatni.

Mivel ez a helyzet minden bizonnyal egészségügyi kockázattal is jár, ezért felkerestük az ügyben a közterület-felügyeletet is. Dr. Varsányi Pétertől, Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének igazgatójától megtudtuk, hogy csupán azért nem intézkedtek még, mert nem semmilyen bejelentést nem kaptak még az elpusztult varjakkal kapcsolatban. De a bejelentésünk nyomán az igazgató kiküldte az ebrendészeti szolgálat munkatársát a helyszínre, aki minden elpusztult madarat feltakarít.

Ha Ön is lát olyat Vas megyében, ami felháborítja, elszomorítja vagy éppen jókedvre deríti, esetleg jó példának szánja, küldje el videóját a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!