Hírek

2017.07.18. 19:16

Áthelyezések lesznek az egyházmegyében

SZOMBATHELY Személyi változásokról döntött a szombathelyi megyés püspök, Székely János. Az áthelyezések jórészt augusztus 10-étől hatályosak.

Bakos Ágnes

Belép a Don Bosco Szaléziak Szent István Magyar Tartományába Kirner Antal Zoltán. Helyette Németh Zoltán, eddigi körmendi plébános vezeti a celldömölki Nagyboldogasszony Plébániát. Körmendre Kiss László kerül a pákai plébániáról, ahol Haller László, eddigi ikervári plébános dolgozik majd. Ikervárra Tóth András, eddigi kisegítő lelkész kerül. Tartományfőnöke kérésére P. Ghie Marsellinus SVD plébánost felmentette a püspök a vasvári plébánia vezetése alól, helyére P. Tengan Sebastian SVD-t nevezte ki. Nyugdíjba megy a gyöngyösfalui plébános: Porpáczy József betöltötte 75. életévét.

Németh Zoltán Celldömölkre kerül Fotó: Szendi Péter

A püspök felvette az egyházmegye nyugdíjas papjai közé, de a gyöngyösfalui plébánia plébániai kormányzója lett. Pete Polgár Máté eddig a szentgotthárdi plébánia káplánja volt: a szombathelyi Szent István király plébánia plébániai kormányzója lett, valamint a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium iskolalelkésze és püspöki referense. Szentgotthárdra Heiter Róbert Gottfried, eddigi premontrei szerzetes került. Kovács Richárd eddig Zalaegerszegen volt kórházlelkész: a Kőszegi Plébánia káplánja lett és a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Oktatási Központ iskolalelkésze. P. Szikszay Leopold OFM és P. Varga József Kamill OFM káplán cserélt: a szombathelyi Szent Erzsébet Plébániáról a zalaegerszegi Jézus Szíve Ferences Plébániára került, ahonnan érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!