Hírek

2017.07.13. 17:55

Czeglédy-ügy: újabb gyanúsított

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult nyomozás során.

Cseszkó Tamás

Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a Vas Népének megerősítette: egy olyan személyt vettek őrizetbe, aki a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapításának, cégjogi módosításainak bejegyzése során járt el. Lapunk kérdésére a szóvivő kijelentette, a gyanúsított nem rendelkezik jogi végzettséggel. Időközben az ügyészség kezdeményezte a bűnszervezet feltételezett tagjának előzetes letartóztatását.

Dr. Czeglédy Csaba

Dr. Czeglédy Csabát 2017. június 15-én helyezték előzetes letartóztatásba, ellene és társai ellen költségvetési csalás miatt indult nyomozás.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munka-erő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek. Tíz ember már előzetes letartóztatásban van, kedden hallgatták ki és vették őrizetbe tizenegyedik feltételezett társukat a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban.

A helyi szocialisták korábban hangsúlyozták, Czeglédy Csaba politikai leszámolás áldozata. Ezzel szemben a jobboldalisággal nem vádolható Magyar Narancs csütörtökön megjelent számában részletes feltárást végeztek a Humán Operator Zrt. ügyleteiről. A cikk azt a konklúziót vonta le, hogy a gyanúsításnak van jogalapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!