Hírek

2017.08.08. 16:05

A Sárvári Járási Hivatal emblematikus épületei újultak meg

SÁRVÁR - A Sárvári Járási Hivatal két felújított épületét adták át ünnepélyes szalagátvágással. A több mint ötvenmillió forintból átépített hivatalok bizalmat sugároznak, és jelzik a kormány közigazgatási reformjának eredményeit - hangzott el az avatáson.

Pajor András

A Széchenyi Terv támogatásával valósulhatott meg a Vas Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítése. A Sárvári Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Selyemgyár utcai és a Várkerület 4. szám alatt található Népegészségügyi Osztályának épületei újultak most meg. A projekt kivitelezése során mindkét épületen elvégezték a homlokzatok, az alsó és felső zárófödémek hőszigetelését és a külső nyílás-zárók cseréjét.

Illenek az épített környezetbe

- Sárváron két emblematikus épület kapott új külsőt. A felújítás módot adott arra, hogy megjelenésük beleilleszkedjen a település építészeti környezetébe, és látványos, szép elemként funkcionáljanak a jövőben - hangsúlyozta Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott. A magyar államigazgatás épületállománya mindenképp felújításra szorul. Továbbá a kormányhivatal ezzel példát is tud mutatni, hogy a jó gazda gondosságával miként kell ingatlanjainkkal gazdálkodni. Olyan körülményeket teremtve, hogy az oda belépő ügyfél is kellemesen érezze magát - sorolta a
program folytatásának indokát a kormánymegbízott.

Ügyintézés kellemes légkörben

Az épületek külső megújulása az egyik látványos állomása annak a folyamatnak, ami a kormányhivatalok ügyfélbarátabbá tételét célozta. Egyszerűbb, gyorsabb ügyintézés, hatalmas informatikai fejlesztések után most maguk a munkának otthont adó középületek kerülhettek sorra.

Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője, Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott, Kondora István, Sárvár polgármestere és Ágh Péter országgyűlési képviselő a Várkerület 4. szám alatti Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának átadásán Fotó: Pajor András

- Az az állampolgár, aki betér ide ügyes-bajos dolgát intézni, az érzi, hogy ezek a megújult hivatalok bizalmat sugároznak - fogalmazott az avatáson Ágh Péter országgyűlési képviselő. - A kormányhivatal továbbra is lendületben marad a választókerületemben, hisz több városban is sor kerül a járási hivatali épületek felújítására - tette hozzá.

- A város önkormányzata az elmúlt években is sokat fordított saját erejéből arra, hogy az államigazgatáshoz tartozó hivatalok jó körülmények között tevékenykedhessenek - szólt Kondora István polgármester. - Az állam és a helyhatóság együttműködése csak akkor lehet termékeny, ha mindenki a szerepének megfelelő terhet tudja vállalni. Így járultunk hozzá nagy összeggel a járási hivatal tetőszerkezetének cseréjéhez és a kormányablak kialakításához, majd a tankerületi központ felújításához is. Ugyanis az mindegy, hogy ki az üzemeltető, mert a mi polgáraink jönnek ide, akiknek joguk van kellemes légkörben intézni hivatalos dolgaikat - mondta Sárvár polgármestere.

A fejlesztési projekt újabb állomása

A most átadottak után kezdődik el a járási hivatal főépületének belső és külső felújítása - jelentette be az ösz-szességében 1,1 milliárd forintot meghaladó megyei fejlesztési projekt újabb sárvári állomását Harangozó Bertalan. Ebben a projektben is együttműködik majd a kormányhivatal és az önkormányzat, mivel a járási hivatal ingatlanának nagytermében ülésezik a képviselő-testület. A terem átépítését a város vállalta magára, hogy a városi rangját jövőre 50 éve visszakapott Sárvár ünnepségeinek egyik méltó helyszíne legyen a városháza díszterme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!