Hírek

2017.08.31. 17:10

A sebesség templomába utazik a Forma1 mezőnye

MONZA Még szinte célba sem értek a Belga GP-n az F1-es versenyautók, máris egy újabb megmérettetés következik a számukra: a hétvégén az Olasz Nagy-díjon kell bizonyítaniuk gyorsaságukat.

Kelemen Attila

Múlt héten Lewis Hamilton diadalmaskodott a Mercedes számára előnyösnek mondható belga pályán, ám nem olyan nagy erőkülönbséggel, mint ahogy azt várták a nagydíjhétvége előtt. Éppen ezért Monzában - amely papíron szintén az erősebb motorral rendelkező Mercedesek versenypályája - a legfőbb kérdés az lesz, hogy a Ferrari ezúttal képes lesz-e pontokat rabolni az ezüstnyilaktól.

Fotó: Illusztráció

Ehhez segítségükre lehet az új extra első felfüggesztésük, amellyel a kisebb leszorítóerős teljesítményükön tudtak javítani Spában. Márpedig az olasz versenypálya is ilyen partaméterekkel rendelkezik, így ha a beállításokkal is előrébb tudnak kerülni, könnyen előfordulhat hogy győznek. Ellenben ha mégis megismétlődne a múlt heti futam eredménye, akkor pontegyenlőséggel vezetné a bajnokságot Sebastian Vettel és Hamilton.

A hétvége menetrendje, péntek, 10.00: első szabad-edzés, 14.00: második szabadedzés. Szombat, 11.00: harmadik szabadedzés, 14.00: időmérő edzés. Vasárnap, 14.00: a verseny rajtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!