Hírek

2017.08.25. 18:55

Gólyatábor másként - keresztény fiatalok készülnek a tanévre

Keresztény fiatalok egymást megismerve fedezik fel a bennük rejlő erőforrásokat, így készülnek a kezdődő tanévre.

Budai Dávid

Hatodik alkalommal szervezett egyetemista tábort a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban augusztus 24-27. között keresztény egyetemistáknak és főiskolásoknak.

A keresztény fiatalok a tanévre készülnek
Fotó: Szendi Péter

A keresztény gólyatáborra az ismert egyetemi gólyatáborok alternatívájaként is lehet tekinteni, hiszen a szervezők Ki mit tud?-dal, sporttal, szentmisével, beszélgetésekkel, előadássokkal, filmmel, táncházzal és akadályversennyel várják az érdeklődő fiatalokat. Akik szép számmal meg is érkeztek. Dr. Németh Norbert egyetemi lelkész elmondta, idén hatvan fiatal választotta a tábort, amelynek mottója: A bennünk rejlő erőforrások mozgósítása. Éppen ezért minden egyes előadás és foglalkozás e témák köré fűződik. A tábor célja, hogy a tanévkezdést lelkiekben megerősödve várják a tanulók, és hogy megismerjék egymást. Az időpontválasztás persze nem véletlen, így a fiatalokat esténként bizonyára elnyeli majd a karneváli forgatag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!