Hírek

2017.08.20. 18:58

Kenyérrel, borral, néptánccal ünnepeltek Sárváron

A fürdővárosban régóta összefonódik az augusztus 20-i ünnepség a néptáncfesztivál zárógálájával.

Pajor András

Az állami ünnep alkalmából Sárváron a magyar és a város zászlói mellett ott sorakoztak a 37. Nemzetközi Folklórnapokon fellépő országok lobogói is.

Az eső utáni friss, napsütéses időben a részt vevő együttesek rövid bemutatókat tartva, a város főutcáján végigvonulva érkeztek meg a Nádasdy-vár udvarára, ahol a nemzeteket képviselő táncospárok zászlóikkal a színpadra léptek, pompás hátteret adva az ünnepségnek.

- Az államalapítás ünnepe egyúttal Sárvár születésnapja is, hiszen augusztus 20-án nyerte vissza a település városi rangját, melynek jövőre lesz az 50. évfordulója - emlékeztetett Kondora István, Sárvár polgármestere. - Városunkban Szent István öröksége élő, amelyet most is tovább építünk - tette hozzá.

- Az ország legrégebb óta működő folklórfesztiválja a sárvári, amely a fellépő csoportok révén az egész megyében és azon túl is hirdeti hazánk vendégszeretetét, azt, hogy miként kell azokat a népeket vendégül látni, akik barátsággal érkeznek hozzánk - szólt dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az ünnepi köszöntő után a polgármester megszegte a város új kenyerét azt kívánva, hogy a következő aratásig minden sárvárinak jusson belőle bőséggel. Ezután egy-egy pohár bort körbekínálva a színpadon az itt élőknek és a város vendégeinek is jó egészséget kívánt.

Az ünnepség után megkezdődött a folklórgála, amely késő este látványos tűzijátékkal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!