Hírek

2017.08.30. 18:50

Kínából jöttek az ERTI tevékenységével ismerkedtek Sárváron

SÁRVÁR Magas szintű kínai delegáció tárgyalt a városban. A Vas megye kínai testvértartománya, Guangxi alelnöke, Zhang Xiulongvezette küldöttségben részt vettek a kínai mezőgazdasági minisztérium illetékesei is, mert a látogatás egyik témája a Sárváron működő Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) tevékenységének a megismerése volt.

Pajor András

A Nádasdy-vár dísztermében tartott tárgyaláson dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy sikeres lehet az egyetemi diákcsere-program, és a turizmus terén is jó az együttműködés. Zhang Xiulong úgy értékelte a 2011-ben aláírt partnerségi megállapodást, hogy az eltelt idő alatt megfelelő mélységig megismerték egymást a felek. Kínai részről kiemelt figyelmet kap a kooperáció, elvégre ritka az ilyen kezdeményezés.

A kínai delegáció tagjai vendéglátóikkal. Középen Zhang Xiulong alelnök, mellette balról Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere, jobbról dr. Kondora Bálint megyei alelnök Fotó: Pajor András

- Most érkezett el a konkrétumok ideje, amelyben az agrárium terén hosszú távú gyümölcsöző kapcsolat jöhet létre - fogalmazott Guangxi tartomány alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!