Hírek

2017.08.04. 17:16

Megújul az orvosi rendelő Pósfán

PÓSFA - A falunapi rendezvényen Ágh Péter országgyűlési képviselő és Horváth András polgármester jelentették be az örömteli hírt.

Cseszkó Tamás

Ölbővel és Szelestével konzorciumban pályázott a pósfai önkormányzat a Területi Operatív Program (TOP) fejlesztési pályázatán, ahol a három település összesen 80 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az elnyert forrásokat egészségügyi fejlesztésre költhetik, Pósfán az orvosi rendelő újulhat meg.

Horváth András, a település polgármestere elmondta, a a falu 20-25 millió forintból végezheti majd el a fejlesztéseket, és a tervek szerint néhány orvosi műszer vásárlása is belefér majd a költségvetésbe.

A polgármestertől megtudtuk, jelenleg a tervezési fázis zajlik, nemsokára indulhat a közbeszerzési eljárás, majd a megfelelő kivitelező kiválasztását követően megkezdődhetnek a munkálatok. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy szerződés szerint 2018 októberéig kell befejezni a beruházást, és a jelenlegi állás szerint tavasszal kezdődhetnek a munkálatok.

Ágh Péter a pósfai képviselőtestület tagjaival, Németh Csabával, Horváth Andrással és Horváth Lajossal Fotó: Cseszkó Tamás

- Pósfa számára nagy változást jelentett, hogy a kormány döntésének köszönhetően megépült az M86-os út, így az elviselhetetlen forgalom már elkerüli a települést - mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, azon kell dolgozni, hogy a nyugodt környezetben minél több olyan fejlesztés tudjon megvalósulni, amely az itt élőket szolgálja. - Az orvosi rendelő felújítása ebbe a tervbe illeszkedik - foglalta össze a politikus.

A falunapi rendezvényen egyébként számos izgalmas verseny, kulturális bemutató várta a falubelieket. A sztárvendég a mulatós zene koronázatlan királyai, Matyi és a hegedűs voltak, de nem maradhatott el a futballemléktorna sem, ahol négyfős csapatok versengtek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!