Hírek

2017.08.22. 17:05

Sárváron hazai fejlesztésű elektromos kerékpárok várnak minket

A város nemcsak jelentős kerékpárút-fejlesztéseket hajt végre, hanem arról is gondoskodik, hogy használni lehessen az elkészült utakat. A városban a hagyományos mellett már hazai fejlesztésű elektromos kerékpárokat is lehet bérelni.

Pajor András

A környezetbarát városi közlekedés terjesztése érdekében elektromos kerékpárokat adtak át a Tourinform-irodában. A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. egy tanulmány elkészítését követően döntött az elektromos kerékpárok beszerzéséről. Az utóbbi hónapok előkészítő munkájának eredményeként kerülhetett most sor hat - városi közlekedésre és terepre egyaránt alkalmas - kerékpár telepítésére a Tourinform-irodában.

Az elektromos kerékpárokat az átadáson Kondora István polgármester is kipróbálta Fotó: Pajor András

Haller Ferenc, a Sárvári TDM ügyvezetője elmondta: reméli, hogy a jövőben további környezettudatos e-megoldások jelennek majd meg a városban.
- A Polgármesterek Szövetségének tagjaként Sárvár elkötelezett az energiahatékony megoldások bevezetése iránt. Ez a beruházás pedig egy újabb lépést jelent a gyakorlati megvalósítás felé - jegyezte meg Máhr Tivadar alpolgármester. Hozzátéve, hogy a Sárvári TDM szervezet olyan innovatív megoldásokat alkalmaz, amelyekkel a régió többi települése előtt is példaként szolgálnak. Vas megyében is egyre elterjedtebbek az e-bike-ok, így az Őrségi Nemzeti Park után ezúttal Sárváron is elérhetővé vált ez a közlekedési eszköz, Bükön pedig már évek óta működik ez a szolgáltatás - fejezte ki örömét dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke, aki maga is lelkes támogatója a kerékpározásnak, és az e-bike-ok beszerzésében is aktívan közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!