Hírek

2017.08.09. 18:20

Szarka Zoltánra, a Haladás korábbi legendás kapusára emlékeztek

SZOMBATHELY - A Magyar Olimpiai Akadémia Hagyományőrző Bizottsága és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület megkoszorúzta Szarka Zoltán sírját. Az olimpiai bajnok labdarúgó szombaton lenne 75 éves.

Pum András

Tavaly április 18-án, 74 esztendős korában hunyt el a Haladás olimpiai aranyérmes kapusa, Szarka Zoltán. A Vasi Halhatatlanok Klubjának tagjává választott sportembert 2012-ben Szombathely város díszpolgárává avatták. A legendás futballista szombaton lenne 75 éves. A Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) Hagyományőrző Bizottsága és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület (HZOHE) a születésnap apropóján koszorúzással egybekötött, rövid megemlékezést tartott a herényi temetőben.

Szarka Zoltán sírjánál Győr Béla (háttal) emlékezik. Szemben balról ifj. Szarka Zoltán, Lehmann László, Benyák András, Horváth Vilmos, dr. Jakabházyné Mező Mária, Békefi Miklós Fotó: Nagy Jácint

Győr Béla, a MOA bizottságának vezetője részletesen ismertette Szarka Zoltán hosszú pályafutását, melyben kiemelt helyet foglalt el a Haladás. Győr Béla hangsúlyozta: nem csak játékosként, emberként is mindenki szerette, tisztelte Szarka Zoltánt. Ehhez a gondolatmenethez csatlakozott Horváth Vilmos, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke, MOB-tag. Jelezte: kevés olyan embert ismert, akinek nem voltak irigyei, ellenségei, haragosai, akit mindenki kedvelt: Szarka Zoltán viszont ilyen volt. A család nevében fia, Szarka Zoltán elérzékényülve köszönte meg a kedves szavakat. Majd dr. Jakabházyné Mező Mária MOA-tag, Lehmann László, a MOA főtitkára és Horváth Vilmos megkoszorúzta a sírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!