Hírek

2017.08.31. 18:22

Térfigyelő kamerák az úton Répcelakon

RÉPCELAK Bűnmegelőzési céllal kamerákat szerelnek fel a Vasút és Bartók utcák kereszteződésébe, mivel az utóbbi időben jelentősen megnőtt ott a forgalom.

Budai Dávid

A városban a közbiztonsággal – ahogyan az korábban, a Répcelaki Rendőrőrs beszámolójából is kiderült – nincsen gond. A bűnesetek száma az előző évhez képest még csökkent is, hiszen vagyon elleni bűncselekményekből összesen hat fordult elő, míg 2015-ben még húsz. Répcelak tehát továbbra is a megye bűn-ügyileg legkevésbé fertőzött területei közé tartozik.

Mivel azonban az ipari parkban a vállalkozási tevékenység az utóbbi időben kibővült, egyre nagyobb az autóforgalom is. A képviselő-testület úgy döntött, bűnmegelőzési céllal a Vasút és Bartók utcák kereszteződésébe térfigyelő kamerákat szerelnek fel, hogy a gépjárműforgalmat ellenőrzésük alatt tarthassák. A beruházás költségét nagyban csökkenti, hogy a templomra szerelt kamerát – amelyen korábban a sportcsarnok építését lehetett nyomon követni – leveszik és ezt is a rendszerbe építik. Szabó József polgármester elmondta, a beruházás költsége mintegy 230 ezer forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!