Hírek

2017.09.07. 17:50

45 ezren fordultak meg idén a Tófürdőn

SZOMBATHELY Mintegy 10 ezerrel többen strandoltak a Tófürdőn, mint tavaly, de veszteséget hozott a létesítmény.

Bakos Ágnes

Az átlagosnál jobb szezont zárt a szombathelyi Tófürdő - összegezte kérésünkre a fenntartó, a Szova Zrt. kommunikációs munkatársa, Potyondi Nikolett. Az átlag feletti szezon természetesen a kánikulának köszönhető: - Ha az időjárás kedvezően alakul, akkor megtelik a strand. Legfőképp a kánikulai hétvégéken produkáltunk magas, 2 ezer körüli vendégszámokat.

Amikor az első hőhullám megérkezett júniusban, hétköznapokon is a megszokottnál jóval többen, mintegy 1500-an jöttek felfrissülni a Tófürdőre - közölte a szóvivő. Hozzátette, hogy nemcsak a medencék és a csúszda-együttes népszerű, hanem folyamatosan használatban voltak a sportpályák is a strand területén.

Varga Jenő ebben a szezonban is rengeteg sportos programot szervezett a Tófürdőre: a medencékbe is Fotó: Unger Tamás

Az összesen 45 ezres látogatószám sok és kevés is. Egyrészt 10 ezerrel több vendég fordult meg a Tófürdőn, mint tavaly. Másrészt 10 ezerrel voltak kevesebben, mint 2015-ben.

Potyondi Nikolett kiemelte: a Tófürdő üzemeltetése a magas fenntartási költségek miatt az idei évben is jelentős veszteséget okozott a SZOVA Zrt-nek.

A strand hátránya, hogy teljes egészében nyitott, ezért ha már esély van arra, hogy beborul az ég, akkor inkább környékbeli fürdőket választanak a strandolni vágyók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!