Hírek

2017.09.01. 19:00

Jelentős megtakarítást eredményez a felsőcsatári iskola korszerűsítése

FELSŐCSATÁR Különleges évnyitót tartottak Felsőcsatáron, ezúttal a felújított oktatási intézménynek is örülhettek a település lakói.

Cseszkó Tamás

Dr. Hende Csaba, Felsőcsatár országgyűlési képviselője is ott volt a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola évnyitóján. Fontos nap volt ez a falu életében, hosszú várakozás után ugyanis megújult oktatási intézményben kezdhették meg tanulmányaikat a diákok.

Dr. Hende Csaba maga is sokat lobbizott azért, hogy a felsőcsatári iskola vissza nem térítendő támogatást kapjon, összesen 96,7 millió forintot nyertek az intézmény épületeinek energetikai korszerűsítésre.

Dr. Hende Csaba, Felsőcsatár országgyűlési képviselője a nemzetiségi általános iskola évnyitóján Fotó: Hornyák Emőke

- Aki iskolát épít, az a jövőt építi - emlékeztetett dr. Hende Csaba, aki reméli, hosszú ideig szolgálja az intézmény az ott élő diákokat. Az országgyűlési képviselő szólt a nemzetiségek fontosságáról is.

- A Pinka-völgyi német és horvát ajkú települések lakói rendkívül szorgalmasak, akik munkájukkal jelentősen hozzájárulnak térségünk gyarapodásához - húzta alá dr. Hende Csaba, hozzátéve, hogy Felsőcsatár a német nemzetiségi nevelés fellegvára, ezért is öröm számára, hogy immáron korszerű, a 21. század kihívásainak megfelelő intézményben tanulhatnak a diákok.

A létesítmény felújítási munkálatait egyébként egy vasi vállalkozás végzi, amely többek között a Falco kosárlabdaklub névadó szponzora is.

Az energetikai korsze-rűsítésnek köszönhetően jelentős megtakarítás várható, mivel új hőszigetelést és nyílászárókat kapott az épület, de a külső homlokzat is látványosan meg-újult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!