Hírek

2017.09.07. 17:55

Vasi volt a legmagasabb ajánlat a 24 karátos tortára

BALATONFÜRED, SÁRVÁR A 24 karátos torta bevételéből gyermekek úszásoktatását segítik - ehhez a civil kezdeményezéshez járult hozzá a sárvári fürdő is, méghozzá a legmagasabb licitösszeggel.

VN-információ

Elkészítették az ország legdrágább tortáját: 1 millió forintot ért az arannyal bevont cukrászkülönlegesség.

Jótékony célt támogatott mindenki, aki vásárolt az aranyozott édességből.

Előzetesen 10 ezer forintra értékelték fel a tortát, persze szeletenként, innen, erről az összegről indult az aukció. Volt cég, amelyik egy egész tortát megvásárolt, mintegy 250 ezer forintért.

Patakfalvi Andrea cake designer és a 24 karátos torta Fotó: VN

A legdrágább szelet pedig a sárvári fürdőé lett: 100 ezer forintot fizetett a létesítmény a jótékony célra: úszásoktatásra. Márpedig egyes adatok szerint a magyar kisiskolásoknak csaknem a fele nem tud úszni. - Az úszás oktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket - indokolta Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő igazgatója, hogy miért is adtak ilyen sokat a tortaszeletért.

Nem véletlenül került arany a tortára: a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az "arany középút" leképezése - az aukciót szervezők szándékai szerint az aranyozott sütemény is ezt szimbolizálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!