Hírek

2015.02.04. 17:23

35 éve írta a Vas Népe: Így újult meg a Thököly utca

Szombathely – Mindössze két épületből áll majd a szombathelyi Thököly utca most épülő egyik oldala. A TANÉP itt dolgozó munkásai a templom felől fekvőt keletinek, az ISIS Szálló mellettit pedig nyugatinak nevezik még.

Kelemen Attila

Az előbbi alsó szintjére a Bizományi Áruház költözik majd, felette négy emelet magasságban 48 OTP-lakás. Az egész 33 millió forintba kerül. A keleti épület valamivel kisebb. Alsó szintjére majd a Pannónia Méretes Ruházati Szövetkezet költözik a gipszkazettás, álmennyezetes helyiségekbe. Fölötte a négyemeletnyi OTP-lakások száma 36. A munkát a TANÉP még tavaly márciusban elkezdte, a Rózsa Ferenc körúton már sikerrel alkalmazott technológiával. Nem volt könnyű dolguk, hiszen majdnem 6 méteres alapot kellett készíteniük, igaz rendelkezésükre állt egy speciális kútásó gép.

Ilyen volt a keleti épület elülső része az építkezés során. Fotó: VN-Archív

Pillanatnyilag a keleti épület mellvédpaneljeit, és a nyugati első szintjét szerelik. A lakások előreláthatóan szeptember 15-ére készülnek el, míg az alsó szintekkel november végére végeznek. Az épületeket a zeneiskola kazánja látja el majd energiával. A házak előtt négysávos útnak hagytak helyet, így a tervek szerint összeköthető lesz a Thököly és a Tolbuhin út.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!