Hírek

2015.06.23. 08:24

48 éve szolgál Gyöngyösfaluban - Aranymiséje volt Porpáczy Józsefnek

Gyöngyösfalu - Pappá szentelésének ötvenedik évfordulóján hálaadó aranymisét mutatott be Porpáczy József címzetes esperes, gyöngyösfalui plébános.

Némethy Mária

A szentmise előtt Ferenc pápa áldását tolmácsolták számára, majd Császár István püspöki helynök a megyés püspök köszöntő levelét olvasta fel. Harangozó Vilmos esperes, kőszegi apátplébános a Kőszegi Esperesi Kerület, Kosztolánczy Ferenc világi elnök pedig a plébánia hívei nevében köszöntötte az ünnepeltet.

Az aranymiséssel koncelebrált a három Gyöngyösfaluból származó áldozópap: Bodorkós Imre jánosházi plébános, dr. Perger Gyula toronyi plébános és Bejczy Tibor domonkos szerzetes. A szentmisében dr. Perger Gyula mondott homíliát, melyben a papi lét értékéről, szépségéről szólt.

Bejczy Tibor, dr. Perger Gyula, Porpáczy József és Bodorkós Imre a hálaadó ünnepi misén. Fotó: Tóth Imre

A szentmise végén a plébániához tartozó települések: Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Nemescsó, Pusztacsó polgármesterei is méltatták a jubiláns személyét és a gyöngyösfalui Szent Márton Plébánián végzett 48 évnyi szolgálatát.

A szentmise végén az ünnepelt személyes hangú köszönetet mondott Istennek és mindazoknak, akik hálaadásában részt vettek. A szentmise után a templomkertben agapé várta az aranymisét ünneplő híveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!