Hírek

2016.12.20. 19:25

51 milliós támogatás a vasi önkéntes tűzoltóknak

Szombathely - 51 millió forint értékű védőfelszerelést és technikai eszközt nyertek a vasi önkéntes tűzoltó-egyesületek egy belügyminisztériumi pályázaton.

Cseszkó Tamás

Idén 492 önkéntes tűzoltó- egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán,  közülük 71 vasi.

A pályázaton működési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre, oktatásra, képzésre lehetett támogatást elnyerni. Az eszközöket Sárváron és Körmenden hétfőn, Szombathelyen kedden vehették át az egyesületek.

A megyeszékhelyen Erdélyi Krisztián megyei igazgató és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő adta át a támogatást a nyertes egyesületek képviselőinek. Dr. Hende Csaba köszönetet mondott azoknak, akik idejüket áldozzák a közösségért, és sokszor nehéz helyzetekben is helyt állnak.

A képviselő utalt a hétfőn történt berlini tragédiára is, mint mondta, ilyen helyzetekben is nagyon fontos, hogy legyenek olyanok, akik azonnal tudnak segíteni, ha baj van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!