Hírek

2012.12.02. 11:10

56 végzős tanulót ünnepeltek a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban

Körmend - Szombaton este a színházban tartották a Kölcsey Ferenc Gimnázium szalagavató ünnepséget. 56 fiatalnak tűzték fel a gimnáziumi éveket jelölő szalagot.

Bajdó Bettina

Az ünnepség palotással és keringővel kezdődött, majd a végzősök verssel és zenével kedveskedtek a jelenlévőknek.

A 12. B osztályos tanulók osztályfőnöküknek, Laczó Lászlónak virágcsokorral kedveskedtek. Fotó: Kiss Teodóra

Laczó Tamás igazgató az ünnepség legszebb pillanata, a szalagfeltűzés előtt szólt a közönséghez. Elmondta: két osztályból összesen 56 tanulót ünnepelnek ezen az esten. Az igazgató először a szalagavató hagyományát elevenítette fel, megtudhattuk, hogy a szalagavatás szertartása hosszú múltra tekint vissza. Valószínűleg az 1830-as években, Selmecbányán rendeztek először bált, bár ott még valétálásnak nevezték. A diákok egy ünnepségen maguknak tűzték fel a szalagokat. Az akkori szalagokon is a tanulmányi idő kezdete és vége szerepelt. Az igazgató hangsúlyozta, a rítus az ifjúkorból a felnőtt korba való átmenetelt szimbolizálja. Ez azonban nem elég még a felnőtt léthez, a fiataloknak igazolniuk kell a rátermettségüket is. Laczó Tamás beszédében felidézte az elmúlt négy év eseményeit, eredményeit, kiemelve azokat, amelyekre büszke lehet az intézmény. Ezekkel a tettekkel a tanulók már nyomokat hagytak maguk után az iskolában. Az igazgató a szülőkhöz is szólt, s azt kívánta, hogy meg tudják teremteni a gyermekük boldogulásának az alapjait.

Fotó: Kiss Teodóra

A beszéd után feltűzték a szalagot, majd a 13. A osztályos tanulók dalban és képekkel emlékeztek meg arról az osztálytársukról, aki tragikus halála miatt nem lehetett velük ezen az esten.

Az ünnepség a színházban képvetítésekkel és zenével zárult, majd bállal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!