Hírek

2017.03.03. 18:08

A 18-as napirendi pont

Szombathely - Eredménytelenül zárult a színházigazgatói pályázat, új eljárás kiírásáról majd március közepén dönthetnek a képviselők. A frakciók képviselői jórészt erről, a 18-as napirendi pontról beszéltek a március 2-ai közgyűlés utáni tájékoztatókon.

Bakos Ágnes

FIDESZ-KDNP

A szokásosnál kisebb hangsúlyt kapott a költségvetés - kezdte Lendvai Ferenc frakcióvezető a közgyűlés utáni értékelést. Azt mondta, azt a vádat hallhatták, hogy húzták az időt, pedig csak szerettek volna azokról a fejlesztésekről beszélni, amelyekre büszkék. A 18-as napirendről azt mondta, ha a baloldali képviselők nem csinálnak politikai botrányt, akkor kiírják az új pályázatot és már májusban dönthettek volna annak eredményéről.

 

ÉLJEN SZOMBATHELY!-MSZP-DK-EGYÜTT

Dr. Nemény András aljasnak, méltatlannak nevezte a városvezetés érveit, miszerint nem volt szakmai bizottsági döntés, amely megalapozta volna Jordán Tamás megválasztását. Szerinte ismert a munkája, gazdaságilag és szakmailag is jól működik a Weöres Sándor Színház. A szakmai megalapozottsághoz pedig elég csak a Nemzet Színészeinek támogatására gondolni.

PRO SAVARIA

Méltatlan volt a városhoz és a közgyűléshez, a színházba járó emberekkel és Jordán Tamással szemben is az eljárás, az eredménytelen színházigazgatói pályázat, ezt mondta Molnár Miklós. A költségvetést emelte még ki a napirendek közül: feszítettebb, mint a tavalyi volt, kisebbek lesznek az évközi mozgásterek.

JOBBIK

A szégyen napjának nevezte a közgyűlést Balassa Péter. A színházigazgatói pályamunka kiszivárogtatása miatt jogi lépéseket tesz a jobbikos képviselő, és azt mondta, tudatosan nem nyomott gombot a Weöres Sándor Színház igazgatói tisztségére kiírt pályázat szavazásán. A tisztaságot és a szakmaiságot tartja szem előtt - így fogalmazott. Az ülés többi részéről felidézte, hogy hat napirendipont-javaslata volt, egyiket sem fogadták el.

A költségvetésről szóló beszámolónkat itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!