Hírek

2017.05.21. 18:25

A 253 milliós hír - Csepreg is jelentős támogatásból fejleszthet

CSEPREG Két nyertes pályázatnak örülhetnek a csepregiek, a Területi Operatív Program (TOP) eredményei alapján több mint 253 forintnyi vissza nem térítendő támogatásban részesül a város.

Cseszkó Tamás

- Igazán jó érzés volt hallani a 253 milliós hírt - mondta el Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere a nyertes fejlesztési pályázatok kapcsán. Emlékeztetett: abban az időben kellett előkészíteni és egyeztetni a terveket, amikor még nehéz volt a politikai légkör a városban, hiszen négy képviselő úgy döntött, hogy feloszlatja a testületet. - A csepregi emberek akkor a város fejlődése mellett döntöttek, közös összefogásunk eredményeképpen örülhetünk a fejlesztési program első nyertes pályázatainak - mondta el a polgármester, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik sikerre vitték a mostani terveket. - Külön is kiemelném Ágh Pétert, a mi országgyűlési képviselőnket, aki a kezdetektől sokat lobbizott azért, hogy Csepreg a mostani fejlesztési ciklus nyertese lehessen - hangoztatta Vlasich Krisztián.

A TOP összesen 21 milliárd forintnyi fejlesztési forrást tartalmaz, a napokban 16,1 milliárd forint sorsáról született döntés.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Vlasich Krisztián csepregi polgármester a Malomkertnél, a Zöld város program helyszínén Fotó: Ohr Tibor

Csepreg két pályázaton is sikeresen szerepelt. 100 millió forintból valósulhat meg a Malomkert revitalizációja a Zöld Város program részeként, ez látványos fejlesztése lesz a településnek, igazi kisvárosi pihenőövezet alakulhat itt ki.

- Az egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy méltó körülményeket teremtsünk a csepregi családoknak, ezért is örülök ennek a projektnek, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően méltó körülmények között pihenhetnek kicsik és nagyok egyaránt - hangoztatta a polgármester, kiemelve, hogy a másik nyertes pályázat is a városlakók életminőségét javíthatja majd. A több mint 153 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően megvalósulhat az Alsóváros csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciója. - Régóta várták már az itt élők, hogy megoldjuk a helyzetet, hiszen sokak életét keserítette meg ez az évtizedes probléma - emlékeztetett Vlasich Krisztián.

- Dinamikusan fejlődik Csepreg - értékelte a mostani eredményeket Ágh Péter országgyűlési képviselő, ki-emelve, hogy egyre több álom vált valósággá a városban. - Polgármester úrral és csapatával folyamatosan keressük az újabb lehetőségeket annak érdekében, hogy a település még élhetőbb legyen - hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!