Hírek

2009.12.04. 13:23

A Biotájházban jártak Sólyom Attiláék

Az osztály kirándult a lukácsházi Biotájházba. A leukémiával küzdő kis Attila is velük tarthatott, de mondta: nagyon elfáradt.

Némethy Mária

Kirándult délelőtt a kis Attila osztálya. Kőszegről Lukácsházára. Földrajzi értelemben nem nagy távolságot tettek meg, csak néhány kilométert. Az időben viszont nagy utazás volt.

Egy olyan lukácsházi házban jártak, amelyben a városi gyerekeknek minden nagy élmény lehet. Hiszen állatok vannak ott, s egy olyan gazdaság, amelyik 100 éve létezett!

A csömötei hegy alatt, a Biotájházban járt a Béri Balog iskola negyedik osztálya. A kizárólag természetes anyagokból épített kerített, tornácos parasztbarokk ház bútoraival, szőtteseivel, kenyérládájával, lábas edényeivel, kemencéjével,  téglából készült kályháival, rézveretes sütő-főző redlijeivel, a gazda szobájában a szalmazsákkal, a komóddal, a csizmahúzóval mind a régmúltat idézi.

Hogyan telt ott a délelőttje a kis Attilának? 
 
- Láttam tehenet, meg sokat játszottunk - mesélte nem sokkal Kőszegre való visszaérkezése után.  - Kérdésekre kellett válaszolnunk ahhoz, hogy megkapjuk a Mikulás csomagot. Például olyan kérdésre, hogy mit készítenek a tejből. Sikerült válaszolnom, a csomagban rengeteg édesség van. Meg is vendégeltek ott bennünket. Kaptunk kürtöskalácsot, sajtosrudat, teát, kint az udvaron meg bujócskáztunk.

Aztán Attila elárulta: elfáradt, igyekszik haza lepihenni. Édesanyja elmondta: nagyon el szeretett volna menni, s hogy így legyen, előző nap jól evett is.

A Mikulás nem csak ennyiből áll majd Attilánknak. 

Szombaton délelőtt a kőszegi könyvtárban egy szombathelyi  játékkészítő logikai játékait mutatja be a gyerekeknek, fiataloknak. Azután ellátogat Tillához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!