Hírek

2014.07.04. 14:07

A diákmunkás néha rabszolga

Szombathely – Visszaéléseknek vannak kitéve a diákok a nyári munka során, erről tartott sajtótájékoztatót tegnap Rába Kálmán megyei közgyűlési képviselő és Varga Dániel, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának megyei szervezője a Savaria Egyetemi Központ bejáratánál „Diák vagyok, nem rabszolga” címmel.

Merklin Tímea

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy foglalkozzon a diákmunkások helyzetével. Úgy vélik, meg kell találni az oktatásban annak helyét, hogy tanítsák a diákoknak, milyen jogaik vannak, ha munkát vállalnak. A Jobbik kéri a kormányt, hogy bontsa le az igazságtalan megkülönböztetést az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben. A passzív hallgatók nem tudnak diákmunkát vállalni, pedig sokan pont azért passziváltatják a félévüket, hogy pénzt tudjanak gyűjteni a tanulmányaik folytatására. A Jobbik azt akarja elérni, hogy legyenek fokozott ellenőrzések és elrettentő bírságok a vétségeket elkövető iskolaszövetkezetek és munkaadók ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!